Jednou z možností je dať prezidentke meno iného nominanta na post ministra životného prostredia, tvrdí Taraba

Kolíková sa domnieva, že hlava štátu mohla odmietnuť napríklad aj nomináciu Martiny Šimkovičovej (SNS) na pozíciu ministerky kultúry.

23.10.2023 (SITA.sk) – Jednou z možností je dať prezidentke Zuzane Čaputovej meno iného nominanta na post ministra životného prostredia. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom to uviedol poslanec Tomáš Taraba (Slovenská národná strana – SNS).

Huliaka cez palubu nehodia

Vyjadril sa tak k ďalšiemu postupu národniarov po tom, ako hlava štátu odmietla vymenovať ich nominanta Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia a požiadala o inú nomináciu.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

Druhou možnosťou je podľa Tarabu napríklad aj návrh zo strany SNS na prerozdelenie ministerských postov v rámci koalície, ak nedokážu post ministra životného prostredia obsadiť.

Podotkol, že za svojím kandidátom stoja, a prezidentka nemôže čakať, že jeho meno „hodia cez palubu“, vzhľadom na to, že Huliak dosiahol vysokú podporu voličstva a v mnohých otázkach reprezentuje názory elektorátu SNS.

SNS nezablokuje vznik vlády

Dodal tiež, že SNS nezablokuje vznik vlády, no potrebujú si zadefinovať v akom sú štádiu. Taraba uviedol, že pri prerozdeľovaní mu bol ponúknutý post podpredsedu vlády.

Tvrdí, že on osobne mal záujem o pozíciu ministra hospodárstva, no keď sa strana Hlas – sociálna demokracia vyjadrila, že tento post chcú pre seba, rozhodol sa ostať v Národnej rade (NR) SR. Nevylúčil ale to, že i jeho meno by mohlo prísť do diskusie o novej nominácii na post ministra životného prostredia.

Poslankyňa strany Sloboda a Solidarita (SaS) Mária Kolíková sa domnieva, že hlava štátu mohla ísť ešte ďalej a odmietnuť napríklad nomináciu Martiny Šimkovičovej (SNS) na pozíciu ministerky kultúry.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Opozícia, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Jednou z možností je dať prezidentke meno iného nominanta na post ministra životného prostredia, tvrdí Taraba © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *