Cestoviny s ružičkovým kelom
Na cestoviny s ružičkovým kelom potrebujeme okrem cestovín a ružičkového kelu aj nivu, vajíčka, kyslú smotanu a iné suroviny.
Cestoviny s ružičkovým kelom
Suroviny
- 100 g cestoviny
- 400 g ružičkový kel
- 120 g Niva
- 3 vajcia
- 200 ml kyslá smotana
- 100 ml smotana na varenie
- kôpor
- syr
- 1-2 PL cesnakový olej
- zeleninový vývar
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme.
- Očistený ružičkový kel opláchneme, vložíme do zeleninového vývaru a 5 až 7 minút povaríme.
- Potom ružičky kelu vyberieme a necháme odkvapkať.
- Nasekáme kôpor.
- Vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, so smotanou na varenie a s nahrubo nastrúhaným syrom.
- Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej uvarené cestoviny s vychladnutými ružičkami kelu.
- Posypeme nasekaným kôprom a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.
- Pokvapkáme 1-2 lyžicami cesnakového oleja, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.