Bravčové v kelovom obale
Bravčové v kelovom obale
Suroviny
- 4 vykostené bravčové kotlety
- 80 g cibuľa
- 1 PL rajčinový pretlak
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- petržlenová vňať
- 50 g údená slanina
- 1 hlávka kelu
- štvrťka masoxovej kocky
- vegeta
- soľ
- olej
Postup
- Z kelovej hlávky odrežeme 4 väčšie listy, v osolenej vode ich nie celkom domäkka uvaríme a vyberieme na pracovnú dosku.
- Posypeme ich vegetou.
- Rezne mierne naklepeme, osolíme, posypeme rascou a korením, na troche oleja ich rýchlo opečieme a vyberieme.
- Vo výpeku urestujeme polovicu pokrájanej cibule a petržlenovej vňate.
- Potom vmiešame rajčinový pretlak.
- Touto zmesou rezne potrieme a zabalíme ich do kelových listov.
- V panvici na opečených kockách slaniny urestujeme druhú polvicu cibule, uložíme na ňu zabalené rezne, podlejeme trochou vody a prichutíme masoxovou kockou.
- Prikryté dusíme asi 15 minút.