Pečená bôčiková roláda
Pečená bôčiková roláda
Suroviny
- 1 kg bôčik
- 200 ml mlieko
- 1 lyžica vegety
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 2 vajcia
plnka
- 1 cibuľa
- 1 lyžica oleja
- 4 vajcia
- soľ
- sterilizovaný hrášok
- kápia
Postup
- Deň vopred bôčik pomelieme, pridáme mlieko, koreniny a vajcia.
- Všetko spolu zmiešame a odložíme na chladné miesto.
- Cibuľu najemno nakrájame, speníme na tuku, primiešame vajcia a urobíme praženicu.
- Mokrými rukami na vymastenom alobale vyformujeme z mäsovej masy obdĺžnik hrubý asi 1-1,5cm.
- Rovnomerne naň rozotrieme praženicu, posypeme hráškom a nakrájanou kápiou.
- Plát pomocou alobalu zrolujeme, preložíme na pekáč (alobal z obidvoch strán dobre uzavrieme) a pečieme asi 45 minút.