Pečená bôčiková roláda

 

Pečená bôčiková roláda

Suroviny
  

  • 1 kg bôčik
  • 200 ml mlieko
  • 1 lyžica vegety
  • 1 lyžička mleté čierne korenie
  • 2 vajcia

plnka

  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica oleja
  • 4 vajcia
  • soľ
  • sterilizovaný hrášok
  • kápia

Postup
 

  • Deň vopred bôčik pomelieme, pridáme mlieko, koreniny a vajcia.
  • Všetko spolu zmiešame a odložíme na chladné miesto.
  • Cibuľu najemno nakrájame, speníme na tuku, primiešame vajcia a urobíme praženicu.
  • Mokrými rukami na vymastenom alobale vyformujeme z mäsovej masy obdĺžnik hrubý asi 1-1,5cm.
  • Rovnomerne naň rozotrieme praženicu, posypeme hráškom a nakrájanou kápiou.
  • Plát pomocou alobalu zrolujeme, preložíme na pekáč (alobal z obidvoch strán dobre uzavrieme) a pečieme asi 45 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie