Fazuľovo-tuniakový šalát
Fazuľovo-tuniakový šalát obsahuje okrem fazule a tuniaka aj hlávku šalátu alebo kapusty, cibuľu, papriku, vajíčka, korenie, soľ a ocot.
Fazuľovo-tuniakový šalát
Suroviny
- 250 ml veľká hnedá fazuľa
- 1 konzerva tuniaka
- 1 hlávka šalátu (alebo kapusty)
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 3 uvarené vajcia
- korenie
- soľ
- ocot
Postup
- Fazuľu namočíme deň vopred v dostatočnom množstve vody (cca 1,5l).
- Varíme ju v tej istej vode a keď je takmer mäkká, pridáme soľ.
- Šalát (alebo kapustu) rozoberieme na listy (nejaké si odložíme na ozdobenie) a pokrájame ich na rezance.
- Cibuľu a papriku pokrájame.
- Zľahka ju premiešame s uvarenou, scedenou fazuľou, pokvapkáme olejom z tuniaka a osolíme.
- K zelenine pridáme kúsky tuniaka a šalát dochutíme octom a trochou korenia.
- Podávame na listoch hlávkového šalátu ozdobené pokrájanými vajíčkami.
Hodnotenie receptu:
Názov
Fazuľovo-tuniakový šalát
Publikované dňa