Fazuľová polievka
Fazuľová polievka sa pripravuje z vývaru, fazule, masti, zeleru, mrkvy, petržlenu, hladkej múky, červenej papriky, soli, čierneho korenia, majoránu, cesnaku, cibule a petržlenovej vňate.
Fazuľová polievka
Suroviny
- 1 l vývar
- 200 g fazuľa
- 40 g masť
- 50 g očistená koreňová zelenina (zeler, mrkva, petržlen)
- 50 g hladká múka
- 10 g mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- strúčik cesnaku
- 30 g očistená cibuľa
- petržlenová vňať
Postup
- Očistenú a dôkladne umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme napučať (najvýhodnejšie deň vopred).
- Napučanú fazuľu varíme prikrytú vo vode, v ktorej bola namočená.
- Len čo začne mäknúť, pridáme zeleninu pokrájanú na malé kocky, cesnak rozotretý so soľou a všetko uvaríme takmer do mäkka.
- Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a pripravíme zápražku, do ktorej zamiešame mletú červenú papriku.
- Pripravenú zápražku ihneď zalejeme vývarom, dobre rozmiešame a nalejeme do vriacej fazule.
- Zahustenú polievku okoreníme a varíme pomalým najmenej 25 minút.
- Nakoniec podľa chuti dosolíme.
- Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Hodnotenie receptu:
Názov
Fazuľová polievka
Publikované dňa