Pečené kuracie prsia s parmezánom
Pečené kuracie prsia s parmezánom sa pripravujú z kuracieho mäsa, parmezánu, cukety, masla, cesnaku, čierneho korenia, soli a oleja.
Pečené kuracie prsia s parmezánom
Suroviny
- 500 g kuracie prsia
- 70 g strúhaný syr typu parmezán
- 2 cuketa
- 50 g maslo
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie a hrubšie kúsky.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Maslo roztopíme, necháme vychladnúť a pridáme k nemu prelisovaný cesnak.
- Mäso obalíme najprv v masle a potom zľahka v syre (môžete k syru pridať strúhanku, mäso bude chrumkavejšie).
- Preložíme na vymastený plech.
- Cuketu umyjeme, nakrájame, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a tiež obalíme v syre.
- Pečieme asi 45 minút.
- Prvých 20 minút prikryjeme plech alobalom, potom ho dáme dole.
- Môžeme k mäsu pridať aj nakrájané zemiaky (osolíme, posypeme rascou), a posledných 10 minút pred koncom pečenia môžeme pridať aj cherry paradajky.
Hodnotenie receptu:
Názov
Pečené kuracie prsia s parmezánom
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
4 Review(s) Based on