Zapekané zemiaky s mäsom
Zapekané zemiaky s mäsom sa pripravujú zo zemiakov, mäsa, kyslej smotany, vajíčka, mlieka, soli, čierneho korenia, cibule, cesnaku a oleja.
Zapekané zemiaky s mäsom
Suroviny
- 1 kg zemiaky
- 500 g mäso (kuracie, morčacie , bravčové)
- 250 ml kyslá smotana
- 1 vajce
- 100 ml mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- olej
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kruhy a krátko obvaríme vo vriacej slanej vode, asi 5 minút.
- Zlejeme zo zemiakov vodu.
- Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky (môžme dať aj mleté mäso).
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme mäso, krátko opečieme, prikryjeme a dusíme do polomäkka.
- Ak treba podlejeme vodou.
- Pekáč vymastíme olejom, rovnomerne navrstvíme polovicu zemiakov, ktoré ešte posolíme, okoreníme, na ne dáme mäso aj so šťavou.
- Navrstvíme zvyšné zemiaky, opäť posolíme, okoreníme.
- Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom, pridáme trochu mlieka, soľ a zalejeme ňou zemiaky v pekáči.
- Pečieme asi 45 minút.
Hodnotenie receptu:
Názov
Zapekané zemiaky s mäsom
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
6 Review(s) Based on