Čokoládová torta
Čokoládová torta sa pripravuje z hladkej múky, masla, práškového cukru, soli, vajíčok, čokolády, cukru a kakaa.
Čokoládová torta
Suroviny
- 120 g maslo
- 40 g práškový cukor
- štipka soli
- 6 žĺtky
- 130 g roztopená čokolády
- 6 bielky
- 180 g cukor
- 130 g hladká múka
Krém:
- 230 g maslo
- 125 g kakao
- štipka soli
- 200 g práškový cukor
- dreň z vanilkového struku
Postup
- Cesto si pripravíme deň vopred.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
- Pomaly primiešame žĺtky a roztopenú čokoládu.
- Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh.
- Jednu tretinu snehu pridáme do žĺtkovej hmoty, do zvyšku opatrne primiešame múku a pridáme štipku soli.
- Tortovú formu vyložíme papierom, vylejeme do nej cesto a povrch uhladíme.
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C asi 50 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Na druhý deň korpus vyberieme z formy a prekrojíme na štyri tenšie pláty.
- Krém: Maslo vymiešame s kakaovým práškom, soľou, práškovým cukrom a vanilkou.
- Natuho vyšľaháme smotanu a primiešame do maslovej hmoty.
- Polovicou krému natrieme tortové pláty a zložíme ich do tvaru torty.
- Zvyškom krému natrieme povrch a okraje torty.
- Môžeme ozdobiť vlnkami urobenými pomocou stierky.
Hodnotenie receptu:
Názov
Čokoládová torta
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
1 Review(s) Based on