Fazuľový šalát
Fazuľový šalát obsahuje tmavé fazule, cibuľu, olej, cesnak, čierne korenie, bryndzu, kyslú smotanu a iné.
Fazuľový šalát
Suroviny
- 300 g tmavá fazuľa
- 150 g cibuľa
- 10 g rastlinný olej
- nálev:
- 4 lyžice ocot
- soľ
- čierne korenie
- na hrot noža mletej škorice
- 2 strúčiky cesnak
- 2 lyžice kečup
- za hrsť posekaných vlašských orechov
- omáčka:
- 250 ml kyslá smotana
- 100 g bryndza
- posekaný kôpor
- na ozdobenie:
- 2 uvarené vajcia
- pokrájaný pór
Postup
- Fazuľu deň vopred namočíme a potom uvaríme a scedíme.
- Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme fazuľu a opražíme ju.
- Preložíme do misy, zalejeme nálevom z octu a korenia.
- Všetko jemne premiešame a uložíme do chladu.
- Smotanu, bryndzu a kôpor vymiešame.
- Šalát pred podávaním ozdobíme vajíčkami, každú porciu polejeme omáčkou a posypeme pórom.
Hodnotenie receptu:
Názov
Fazuľový šalát
Publikované dňa