Fazuľový šalát

Fazuľový šalát obsahuje tmavé fazule, cibuľu, olej, cesnak, čierne korenie, bryndzu, kyslú smotanu a iné.

fazsal

 

fazsal

Fazuľový šalát

Suroviny
  

  • 300 g tmavá fazuľa
  • 150 g cibuľa
  • 10 g rastlinný olej
  • nálev:
  • 4 lyžice ocot
  • soľ
  • čierne korenie
  • na hrot noža mletej škorice
  • 2 strúčiky cesnak
  • 2 lyžice kečup
  • za hrsť posekaných vlašských orechov
  • omáčka:
  • 250 ml kyslá smotana
  • 100 g bryndza
  • posekaný kôpor
  • na ozdobenie:
  • 2 uvarené vajcia
  • pokrájaný pór

Postup
 

  • Fazuľu deň vopred namočíme a potom uvaríme a scedíme. 
  • Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme fazuľu a opražíme ju. 
  • Preložíme do misy, zalejeme nálevom z octu a korenia. 
  • Všetko jemne premiešame a uložíme do chladu. 
  • Smotanu, bryndzu a kôpor vymiešame. 
  • Šalát pred podávaním ozdobíme vajíčkami, každú porciu polejeme omáčkou a posypeme pórom.

Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Fazuľový šalát
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie