Jahodová polievka
Jahodová polievka sa pripravuje z jahôd, bieleho vína, kukuričného škrobu, cukru, citróna, griotky a šľahačky.
Jahodová polievka
Suroviny
- 5 dl voda
- 200 g čerstvé jahody
- 2 dl biele víno
- 15 g kukuričný škrob
- 60 g kryštálový cukor
- 1/2 citrón
- 5 cl griotka
- 1 dl šľahačka
Postup
- Očistené jahody dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a pokrájame na plátky.
- Do vriacej vody pridáme cukor, citrónovú kôru a chvíľu povaríme.
- Do časti vody (2dl) vložíme polovicu pokrájaných jahôd, trocha povaríme a necháme vychladnúť.
- Takto upravené jahody použijeme ako vložku do polievky.
- Zvyšné jahody rozvaríme v cukrovej vode, zahustíme škrobom, pretrieme cez husté sitko a necháme vychladnúť.
- Do vychladenej zahustenej tekutiny pridáme víno a chuťovo ju zvýrazníme citrónovou šťavou.
- Podávame dobre vychladnutú v miskách alebo šálkach s piškótami.
- Pri podávaní pridáme do polievky povarené jahody, griotku a vyšľahanú smotanu.
Hodnotenie receptu:
Názov
Jahodová polievka
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
1 Review(s) Based on