Ryžovo-hydinový šalát
Ryžovo-hydinový šalát obsahuje okrem ryži a hydinového mäsa aj papriku, kari korenie, kukuricu, cesnak, ocot, olej, čierne korenie a soľ.
Ryžovo-hydinový šalát
Suroviny
- 400 g uvarená ryža
- 150 g uvarené alebo upečené hydinové mäso
- 80 g čerstvá paprika
- 1/2 lyžičky kari korenie
- 1 konzerva kukurica
- 1 lyžica ocot
- 1 lyžica olej
- 2-3 strúčiky cesnak
- šťava z citróna
- soľ, mleté čierne korenie
Postup
- Ryžu uvaríme s kari korením.
- Mäso pokrájame na drobné kúsky a vmiešame ich do ryže.
- Pridáme nadrobno pokrájanú papriku (červenú, zelenú, žltú) a kukuricu.
- Z octu, oleja, rozotretého cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy urobíme nálev, ktorý pridáme do ryže a premiešame.
- Hotový šalát podávame na listoch hlávkového šalátu.
Hodnotenie receptu:
Názov
Ryžovo-hydinový šalát
Publikované dňa