Go Back

Pirohy s makom

Chod Hlavné jedlo
Keyword chutne pirohy, mak, makove pirohy, pirohy

Suroviny

  • 600 g zemiaky
  • 200 g hrubá múka
  • 1 vajce
  • 200 g lekvár
  • 100 g mak
  • g maslo
  • soľ
  • 100 g strúhanka
  • 100 g práškový cukor

Postup

  • V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce, preosiatu múku a vypracujeme tuhšie cesto. 
  • Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme štvorce alebo kolieska, do stredu dáme hustejší lekvár, cesto preložíme, okraje zatlačíme, aby lekvár pri varení nevytiekol. 
  • Pirohy pomaly varíme v osolenej vode. 
  • Uvarené a odkvapkané vkladáme do maku zmiešaného s cukrom a jednotlivé porcie na tanieri polejeme roztopeným maslom.