Go Back

Kalerábová polievka so smotanou

Chod Polievka
Keyword chutna, chutný recept, kalerab, kysla smotana, polievka
Čas prípravy 10 minutes
Doba varenia 45 minutes
Celkový čas 55 minutes

Suroviny

  • 200 g očisteného kalerábu
  • 20 g masla na udusenie kalerábu
  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • soľ
  • 250 ml kyslej smotany

Postup

  • Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou a dobre premiešame.
  • Očistený kaleráb pokrájame na tenké rezance alebo menšie kocky a na masle udusíme do mäkka.
  • Následne ho pridame do záprašky zaliatej vodou a za občasného miešania necháme asi 45 minút mierne povariť.
  • Polievku osolíme a pridáme do nej udusený kaleráb.
  • Dobre rozmiešanú kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.