Zelerovo-jablkový šalát
Zelerovo-jablkový šalát obsahuje okrem zeleru a jabĺk aj šťavu z citróna, tvrdý syr, orechy, majonézu a sladkú smotanu.
Zelerovo-jablkový šalát
Suroviny
- 150 g očistený zeler
- 3 kyslé jablká
- šťava z polovice citróna
- 150 g tvrdý syr
- 80 g orechy
- 3 lyžice majonéza
- 100 ml sladká smotana
Postup
- Zeler pokrájame na jemné rezance, neollúpané jablká na hrubšie paličky.
- Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
- Pridáme na malé kocky pokrájaný syr a nahrubo posekané orechy.
- Majonézu ochutíme soľou a korením a vmiešame ju do ušľahanej smotany.
- Šľahačkovou majonézou oblejeme šalát a spolu zľahka premiešame.
- Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
- Pred podávaním môžeme šalát ozdobiť polovičkami orechov.
Hodnotenie receptu:
Názov
Zelerovo-jablkový šalát
Publikované dňa