raspol

Rascová polievka s vajcom

Rascová polievka s vajcom sa pripravuje z rasce, vajíčka, masti, hladkej múky, soli a petržlenovej vňate.

Rascová polievka s vajcom

Suroviny

  • 1 g rasca
  • 1 vajce
  • 40 g masť
  • 40 g hladká múka
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup

  • Z masti, hladkej múky a rasce pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou a za občasného pomiešania varíme miernym varom 45 minút. 
  • Krátko pred dovarením polievku ochutíme soľou a primiešame rozšľahané vajce, ktoré necháme v nej zraziť. 
  • Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať. 
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Rascová polievka s vajcom
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie