zelpol

Zelerová polievka

Zelerová polievka sa pripravuje zo zeleru, masla, hladkej múky, soli, čierneho korenia, vajíčka a petržlenovej vňati.

Zelerová polievka

Suroviny

  • 40 g očistený zelér
  • 40 g maslo
  • 60 g hladká múka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 vajce
  • zelená petržlenová vňať

Postup

  • Z masla a múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre premiešame a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút. 
  • Pred dovarením polievku osolíme, okoreníme, pridáme očistený zeler a ešte chvíľu povaríme. 
  • Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a zjemníme maslom a v smotane rozšľahaným žĺtkom. 
  • Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Zelerová polievka
Publikované dňa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie