Hruškový koláč s čokoládou
Hruškový koláč s čokoládou sa pripravuje z masla, vajíčok, práškového cukru, kakaa, bielej čokolády, polohrubej múky, kypriaceho prášku, smotany na šľahanie, hrušiek, ovocného sirupu a šťavy z citróna.
Hruškový koláč s čokoládou
Suroviny
- 100 g maslo
- 3 vajce
- 150 g práškový cukor
- 2 lyžice kakao
- 60 g rozpustená biela čokoláda
- 260 g polohrubá múka
- 2 lyžička kypriaci prášok
- 125 ml smotana na šľahanie
- 4-5 hrušky
- šťava z polovice citróna
- ovocný sirup
Postup
- Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vložíme do ovocného sirupu, do ktorého sme pridali citrónovú šťavu, a varíme 5 minút na miernom plameni.
- Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme vajcia a vychladnutú čokoládu.
- Múku preosejeme s kypriacim práškom a s kakaom.
- Prilejeme smotanu na šľahanie, vymiešanú zmes a všetko spolu premiešame.
- Keramickú misu vymastíme, vysypeme a rozotrieme do nej polovičnú časť cesta.
- Na cesto poukladáme vychladnuté hrušky, na ktoré dáme zvyšnú časť cesta.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia približne 50 minút.
- Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Hodnotenie receptu:
Názov
Hruškový koláč s čokoládou
Publikované dňa