Hruškové rezy so šľahačkou
Hruškové rezy so šľahačkou sa pripravuje z vajíčok, práškového cukru, polohrubej múky, kypriaceho prášku, hrušiek, džemu, sirupu a iných surovín.
Hruškové rezy so šľahačkou
Suroviny
- 3 vajce
- 5 lyžíc práškový cukor
- 5 lyžíc polohrubá múka
- 1 lyžička kypriaci prášok
Plnka:
- 400 g hrušky
- hruškový džem
- ovocný sirup
- 500 ml pomarančový džús
- 1 zlatý klas
- 500 ml smotana na šľahanie
- 2 balíčky stužovač šľahačky
- nastrúhaná čokoláda
- šťava z polovice limety
- 1 balíček vanilínový cukor
Postup
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom a vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
- Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28x21cm a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia upečieme.
- Po vychladnutí potrieme cesto hruškovým džemom.
- Medzitým očistené hrušky pokrájané na kúsky vložíme do ovocného sirupu a na miernom plameni povaríme asi 7 až 10 minút.
- Potom ich scedíme a odložíme.
- Pomarančový džús dáme do hrnca, pridáme limetovú šťavu, vanilínový cukor, zlatý klas a uvaríme kašu.
- Vmiešame uvarené kúsky hrušiek a kašu natrieme na povrch cesta potretého džemom.
- Odložíme do chladu stuhnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky.
- Rozotrieme na stuhnutú kašu, pokrájame na rezy a posypeme strúhanou čokoládou.
Hodnotenie receptu:
Názov
Hruškové rezy so šľahačkou
Publikované dňa