Ovocné tvarohové knedle

 

Ovocné tvarohové knedle

Suroviny
  

  • 100 g tvaroh
  • 300 g hrubá múka
  • 1 dl mlieko
  • 1 vajce
  • soľ
  • 40 g rastlinnýo tuku
  • 500 g ovocie
  • 100 g strúhanka
  • 100 g práškový cukor
  • 100 g 100g masla

Postup
 

  • Do zmäknutého rastlinného tuku zamiešame vajce, soľ, mäkký tvaroh a postupne pridáme mlieko a preosiatu hrubú múku, z ktorej trocha necháme na pomúčenie. 
  • Vypracujeme vláčne a nelepivé cesto, ktoré vyvyaľkáme na tenký plát, pokrájame na štvorce a naplníme očisteným suchým ovocím. 
  • Knedle vložíme do vriacej vody osolenej vody a pomaly varíme. 
  • Strúhanku upražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť a premiešame s práškovým cukrom. 
  • Uvarené a odkvapkané knedle vložíme do osladenej strúhanky a potrasením nádoby alebo opatrným presýpaním ich premiešame. 
  • Hotové knedle na tanieri polejeme roztopeným maslom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie