Vynikajúci vyprážaný patizón
Na vynikajúci vyprážaný patizón potrebujeme strúhanku, patizón, červenú mletú papriku, hladkú múku, vajíčko a mlieko.
Vynikajúci vyprážaný patizón
Suroviny
- 1 ks mladý patizón
- 250 g strúhanky
- 2 ks vajíčka
- mlieko
- hladká múka
- 2 kl mletá červená paprika
- 1 kl čierne korenie
- 0,5 kl soľ
- olej na vyprážanie
Postup
- Patizón pokrájame približne na centimetrové plátky. Ak použijete celkom mladý patizón, tak ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú zjesť.
- Pokrájaný patizón posolíme.
- Do osobitnej misky zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie a soľ.
- Do ďalších tanierov si pripravíme trochu múky a vyšľaháme vajíčka.
- Patizóny prv obalíme do múky, potom do vajíčka a nakoniec v strúhanke.
- Patizón vyprážame z oboch strán.