Vynikajúci vyprážaný patizón

Vynikajúci vyprážaný patizón recept

Na vynikajúci vyprážaný patizón potrebujeme strúhanku, patizón, červenú mletú papriku, hladkú múku, vajíčko a mlieko.

Vynikajúci vyprážaný patizón recept

Vynikajúci vyprážaný patizón

Čas prípravy 15 minutes
Doba varenia 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Kuchyňa Slovenská

Suroviny
  

  • 1 ks mladý patizón
  • 250 g strúhanky
  • 2 ks vajíčka
  • mlieko
  • hladká múka
  • 2 kl mletá červená paprika
  • 1 kl čierne korenie
  • 0,5 kl soľ
  • olej na vyprážanie

Postup
 

  • Patizón pokrájame približne na centimetrové plátky. Ak použijete celkom mladý patizón, tak ho netreba ani ošúpať a aj jeho semienka sa dajú zjesť.
  • Pokrájaný patizón posolíme.
  • Do osobitnej misky zmiešame strúhanku, mletú papriku, čierne korenie a soľ.
  • Do ďalších tanierov si pripravíme trochu múky a vyšľaháme vajíčka.
  • Patizóny prv obalíme do múky, potom do vajíčka a nakoniec v strúhanke.
  • Patizón vyprážame z oboch strán.
Keyword patizón, strúhanka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie