Dusená červená kapusta s jablkami
Dusená červená kapusta s jablkami
Suroviny
- 1 kg červená kapusta
- 2 lyžice olej
- 150 g cibuľa
- 3 lyžice ocot
- 500 g jablká
- 1 1 bobkový list
- soľ
- kryštálový cukor podľa chuti
- 350 ml červené víno
- 150g rôsolu alebo ríbezľového džemu
- mleté čierne korenie
Postup
- Kapustu pokrájame na tenké rezance.
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu a dusíme zakryté.
- Asi o 15 minút pridáme ocot a ošúpané jablká nakrájané na tenké plátky.
- Osolíme, okoreníme, pridáme trocha cukru, bobkový list a prilejeme víno.
- Dusíme domäkka.
- Nakoniec pridáme ríbezľový rôsol, premiešame, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa.