Placky z medvedieho cesnaku
Placky z medvedieho cesnaku
Suroviny
- 6 zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 8-9 lyžíc hladká múka
- 100 ml jogurt
- 1 lyžička sušený majorán
- 2 hrste listy medvedieho cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
dip:
- 2 lyžice smotana
- 100 g jemný tvaroh
- sušený cesnak
- čili
Postup
- Očistené zemiaky jemne nastrúhamr aj s cibuľou, pridáme vajce, múku, jogurt, majorán, soľ, korenie a premiešame.
- Listy medvedieho cesnaku opláchneme a osušíme.
- Nasekáme a zapracujeme do cesta.
- Na oleji upečieme z cesta tenké placky.
- Smotanu vidličkou dobre vyšľaháme, pridáme jemný tvaroh, soľ, trochu sušeného cesnaku a čili.
- Placky podávame teplé so studeným smotanovým dipom.