Jahodové rezy

 

Jahodové rezy

Suroviny
  

  • 200 g marcipán
  • 200 g maslo
  • 3 balíčky sušená citrónová kôra
  • 250 g práškový cukor
  • 4 vajce
  • 200 g polohrubá múka
  • 100 g škrobová múčka
  • 3 lyžičky prášok do pečiva
  • 0,8 dl mlieko
  • 2 citrón
  • 750 g tvaroh
  • 6 plátkov želatína
  • 4 dl smotana na šľahanie
  • 1250 g jahody

Postup
 

  • Rúru zohrejeme na 175°C. 
  • Marcipán nastrúhame, 100g z neho vymiešame s maslom, jedným balením citrónovej kôry a 150g cukru dokrémovita. 
  • Po jednom vmiešame vajíčka. 
  • Pridáme preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a mlieko. 
  • Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným marcipánom a pečieme asi 25 minút. 
  • Vyklopíme z plechu na podložku a necháme vychladnúť. 
  • Vytlačíme šťavu z citrónov a vymiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a so 100g cukru. 
  • Želatínu pripravíme podľa návodu, pridáme do tvarohu a necháme 30 minút v chlade. 
  • Medzitým vyšľaháme smotanu. 
  • Zamiešame do polotuhého tvarohového krému a rozotrieme ho na upečený plát. 
  • Jahody umyjeme, nakrájame a rozdelíme na koláč.
  •  Nakoniec koláč nakrájame na rezy a ozdobíme strúhanou bielou čokoládou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie