Hovädzí vývar

 

Hovädzí vývar

Suroviny
  

  • 200 g predné hovädzieho mäsa
  • 100 g hovädzie kostí
  • 60 g koreňová zelenina
  • 30 g cibuľa
  • 20 g hovädzia pečeň
  • 20 g šampiňóny
  • celé čierne korenie
  • 1,3 l voda
  • podľa chuti trochu kelu, cesnaku

Postup
 

  • Kosti dobre umyjeme, posekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej vody, pridáme mäso v celku a necháme pomaly zovrieť.
  • Keď vývar začne vrieť, pridáme soľ, niekoľko zrniek čierneho korenia a znížime prívod tepla (čím sa vývar pomalšie varí, tým je čistejší) a necháme variť 2 až 3 hodiny.
  • Počas varenia sa tvorí pena, ktorú neodstraňujeme.
  • Po hodine varu pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, šampiňóny, kúsok kelu, strúčik cesnaku a vývar necháme dovariť.
  • Hotový vývar precedíme cez jemné sito alebo plátený obrúsok.
  • Mäso použijeme ako vložku do polievky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie