Kapustová polievka s údeným mäsom
Kapustová polievka s údeným mäsom sa pripravuje z kyslej kapusty, údeného mäsa, cibule, zemiakov, masti, hladkej múky, rasce, čierneho korenia, soli, kyslej smotany a červenej papriky.
Kapustová polievka s údeným mäsom
Suroviny
- 200 g kyslá kapusta
- 120 g údené mäso
- 80 g cibuľa
- 150 g zemiaky
- 60 g masť
- 40 g hladká múka
- rasca
- celé čierne korenie
- bobkový list
- soľ
- 1 dl kyslá smotana
- mletá červená paprika
- 1 l voda
Postup
- Umyté údené mäso vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka.
- Uvarené mäso vyberieme z vývaru a pokrájame na menšie kocky.
- Do vývaru z údeného mäsa vložíme pokrájanú kapustu, pridáme 2-3 zrnká celého čierneho korenia, 1 bobkový list, trocha rasce a varíme, až kým kapusta nie je mäkká.
- Zemiaky pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode.
- Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme múku a pripravíme zápražku.
- Do hotovej zamiešame mletú červenú papriku, zalejeme ju trochou studenej vody, dobre rozmiešame, nalejeme do vriacej polievky a povaríme 20 minút.
- Do zahustenej polievky pridáme uvarené zemiaky, pokrájané údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.
Hodnotenie receptu:
Názov
Kapustová polievka s údeným mäsom
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
3 Review(s) Based on