Talianska fazuľová polievka

Obľúbená talianska fazuľová polievka, v ktorej nesmie chýbať ani údený bôčik.

Talianska fazuľová polievka

Chod Polievka
Kuchyňa Talianska

Suroviny
  

  • 250 g bielej fazule
  • 50 g ryže
  • 70 g údeného bôčika
  • 1 PL rajčinového pretlaku
  • 1 PL oleja
  • 1 kocka bujónu
  • soľ
  • posekaná petržlenová vňať

Postup
 

  • Fazuľu namočíme večer do litra vody.
  • Nasledujúci deň fazuľu uvaríme vo vode, do ktorej pridáme kocku bujónu.
  • Po uvarení fazule, polovicu vyberieme a s trochou nálevu rozmixujeme.
  • Následne ju vrátime do základu polievky.
  • Pridáme rajčinový pretlak a ryžu, ktorú uvarime do mäkka.
  • Na oleji opečieme údený bôčik pokrájaný na malé kocky, primiešame posekanú petržlenovú vňať, podlejeme vodou a pridáme do polievky.
  • Všetko chvíľu povaríme a podľa potreby dosolíme.
Keyword fazuľa, polievka, taliansko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie