Talianska fazuľová polievka
Obľúbená talianska fazuľová polievka, v ktorej nesmie chýbať ani údený bôčik.
Talianska fazuľová polievka
Suroviny
- 250 g bielej fazule
- 50 g ryže
- 70 g údeného bôčika
- 1 PL rajčinového pretlaku
- 1 PL oleja
- 1 kocka bujónu
- soľ
- posekaná petržlenová vňať
Postup
- Fazuľu namočíme večer do litra vody.
- Nasledujúci deň fazuľu uvaríme vo vode, do ktorej pridáme kocku bujónu.
- Po uvarení fazule, polovicu vyberieme a s trochou nálevu rozmixujeme.
- Následne ju vrátime do základu polievky.
- Pridáme rajčinový pretlak a ryžu, ktorú uvarime do mäkka.
- Na oleji opečieme údený bôčik pokrájaný na malé kocky, primiešame posekanú petržlenovú vňať, podlejeme vodou a pridáme do polievky.
- Všetko chvíľu povaríme a podľa potreby dosolíme.