Mrkvová polievka
Mrkvová polievka sa pripravuje z mrkvy, masla, hladkej múky, masla, mlieka, žĺtka, soli a petržlenovej vňate.
Mrkvová polievka
Suroviny
- 200 g očistená mrkva
- 40 g maslo
- 40 g hladká múka
- 20 g maslo na dusenie zeleniny
- 1 dl mlieko
- 1 žĺtok
- soľ
- petržlenová vňať
Postup
- Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného pomiešania necháme 45 minút povariť,
- Očistenú mrkvu pokrájame na malé kocky a udusíme na masle do mäkka.
- Do polievky pridáme udusenú mrkvu a krátko povaríme.
- Nakoniec polievku zjemníme žĺtkom rozšľahaným v mlieku, ale už nevaríme.
- Tesne pred podávaním pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Hodnotenie receptu:
Názov
Mrkvová polievka
Publikované dňa