Bravčové plátky na kari
Bravčové plátky na kari sa pripravujú z bravčového mäsa, paradajkovej šťavy, kari, cibuli, cesnaku, rasce, čierneho korenia, čili papričky, soli, oleja a hladkej múky.
Bravčové plátky na kari
Suroviny
- 1 kg bravčové stehno
- 5 lyžíc paradajková šťava
- 1 lyžička kari korenie
- 2 cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 lyžička drvená rasca
- mleté čierne korenie
- chilli paprička
- soľ
- olej
- hladká múka
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme, poprášime múkou.
- Na rozpálenom oleji plátky sprudka opečieme z obidvoch strán.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku ju opražíme dosklovita.
- Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu (ja používam svoju domácu), nadrobno pokrájaný cesnak, chilli korenie.
- Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou a dusíme do mäkka za občasného miešania.
- Podľa potreby vodu prilievame.
- Dochutíme soľou, vegetou.
- Zahusťovať nemusíme, postačí múka, s ktorou boli plátky obalené.
- Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hodnotenie receptu:
Názov
Bravčové plátky na kari
Publikované dňa