Bravčový paprikáš s haluškami
Bravčový paprikáš s haluškami sa pripravuje z bravčového karé bez kosti, cibule, zemiakov, mlieka, soli, mletej červenej papriky, čierneho korenia, vajíčka a polohrubej múky.
Bravčový paprikáš s haluškami
Suroviny
- 500 g bravčové karé bez kosti
- 1 cibuľa
- 1 zemiak
- 1 šálka mlieka (alebo smotana na varenie)
- soľ
- mletá červená paprika
- čierne korenie
- 1 vajce
- 7 lyžíc polohrubá múka
Postup
- Naložíme mäso do soli, čierneho korenia a mletej papriky.
- Dáme pražiť cibuľu.
- Keď je opražená, pridáme naložené mäso a opražíme.
- Podlejeme teplou vodou a dusíme asi 40min do skoro mäkka.
- Pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie, povaríme asi 5 minút.
- Prilejeme teplé mlieko.
- Povaríme, kým sa zemiak nerozvarí.
- Urobíme cesto z múky, vajca, posolíme, pridáme vlažnú vodu podľa potreby.
- Uvaríme v osolenej vode za pomoci haluškovača.
Hodnotenie receptu:
Názov
Bravčový paprikáš s haluškami
Publikované dňa