Kalerábová polievka so smotanou
Kalerábová polievka so smotanou sa pripravuje z kalerábu, hladkej múky, soli a kyslej smotany.
Kalerábová polievka so smotanou sa pripravuje z kalerábu, hladkej múky, soli a kyslej smotany.
Kalerábová polievka so smotanou
Suroviny
- 200 g očisteného kalerábu
- 20 g masla na udusenie kalerábu
- 40 g masla
- 40 g hladkej múky
- soľ
- 250 ml kyslej smotany
Postup
- Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou a dobre premiešame.
- Očistený kaleráb pokrájame na tenké rezance alebo menšie kocky a na masle udusíme do mäkka.
- Následne ho pridame do záprašky zaliatej vodou a za občasného miešania necháme asi 45 minút mierne povariť.
- Polievku osolíme a pridáme do nej udusený kaleráb.
- Dobre rozmiešanú kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.
Hodnotenie receptu:
Názov
Kalerábová polievka so smotanou
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
1 Review(s) Based on