Kyslá šošovicová polievka
Táto vynikajúca tradičná kyslá šošovicová polievka je určite skvelou voľbou pre váš obed.
Kyslá šošovicová polievka
Suroviny
- 150 g šošovica
- 50 g očistená koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kaleráb)
- 2 dl kyslá smotana
- 100 g očistené zemiaky
- 40 g masť
- 40 g hladká múka
- soľ
- bobkový list
- ocot
- 40 g očistená cibuľa
Postup
- Očistenú a dobre umytú šošovicu zalejeme studenou vodou, necháme zovrieť a potom varíme miernym varom, až kým nie je mäkká.
- Počas varenia podľa potreby dolievame vodu.
- Očistené zemiaky a očistenú zeleninu pokrájame na malé kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode do mäkka.
- Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a spravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút.
- Pred dovarením pridáme do polievky uvarenú šošovicu, zemiaky so zeleninou a bobkový list, dochutíme soľou a octom, ešte chvíľu povaríme a zjemníme smotanou.
Hodnotenie receptu:
Názov
Kyslá šošovicová polievka
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
1 Review(s) Based on