Slivkový flan
Slivkový flan
Suroviny
- 175 g hladká múka
- 160 g práškový cukor
- 120 g maslo
- 1 lyžička mletá škorica
- 700 g slivky
- 1 lyžica kukuričná múka
- 1/4 lyžice mandľová esencia
- 30 g ošúpané mandle
- šľahačka
Postup
- V stredne malej miske zmiešame hladkú múku, 60g cukru a 1/2 lyžičky škorice, pridáme maslo a spracujeme sypké cesto.
- Cesto roztlačíme na dno a boky okrúhlej formy s priemerom 20cm.
- Rúru vyhrejeme na 190°C. Slivky rozpolíme, vyberieme kôstky a nakrájame na plátky.
- Plátky dáme do veľkej misy, posypeme 100g cukru, škoricou, kukuričnou múkou, mandľovou esenciou a premiešame.
- Plátky uložíme na cesto, posypeme ich mandľami.
- Koláč pečieme v rúre 45 minút.
- Necháme ho vychladnúť vo forme.
- Opatrne odstránime obvodovú časť formy a koláč prenesieme na podnos.
- Podávame so šľahačkou.