Slivkový flan

 

Slivkový flan

Suroviny
  

  • 175 g hladká múka
  • 160 g práškový cukor
  • 120 g maslo
  • 1 lyžička mletá škorica
  • 700 g slivky
  • 1 lyžica kukuričná múka
  • 1/4 lyžice mandľová esencia
  • 30 g ošúpané mandle
  • šľahačka

Postup
 

  • V stredne malej miske zmiešame hladkú múku, 60g cukru a 1/2 lyžičky škorice, pridáme maslo a spracujeme sypké cesto. 
  • Cesto roztlačíme na dno a boky okrúhlej formy s priemerom 20cm. 
  • Rúru vyhrejeme na 190°C. Slivky rozpolíme, vyberieme kôstky a nakrájame na plátky. 
  • Plátky dáme do veľkej misy, posypeme 100g cukru, škoricou, kukuričnou múkou, mandľovou esenciou a premiešame. 
  • Plátky uložíme na cesto, posypeme ich mandľami. 
  • Koláč pečieme v rúre 45 minút. 
  • Necháme ho vychladnúť vo forme.
  •  Opatrne odstránime obvodovú časť formy a koláč prenesieme na podnos. 
  • Podávame so šľahačkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie