Trhanec starej mamy
Na trhanece starej mamy potrebujeme vajíčka, cukor, mlieko, múku a iné suroviny.
Trhanec starej mamy
Suroviny
- 3 vajcia
- 30 g práškový cukor
- 250 ml mlieko
- 125 g polohrubá múka
- štipka soľ
- štipka prášok do pečiva
- 40 g hrozienka
- 2 PL rum
- 30 g rama
- vanilínový cukor
Postup
- Hrozienka pokropíme rumom.
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a so soľou, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a hrozienka.
- Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- V panvici roztopíme lyžicu ramy, na ňu vylejeme a rozotrieme polovicu cesta.
- Keď spodok na slabom ohni zhnedne, placku vyberieme na tanier.
- V panvici roztopíme ďalšiu časť masla a na ňom opečieme druhú stranu cesta.
- Upečené cesto roztrháme pomocou dvoch vidličiek na nepravidelné kúsky a uložíme na tanier.
- Rovnako pripravíme aj druhú polovicu cesta.
- Celý trhanec potom ešte raz rýchlo opečieme na pomastenej panvici a nakoniec ho posypeme vanilínovám cukrom.
- Podávame s kompótom.