Rúru zohrejeme na 175°C.
Marcipán nastrúhame, 100g z neho vymiešame s maslom, jedným balením citrónovej kôry a 150g cukru dokrémovita.
Po jednom vmiešame vajíčka.
Pridáme preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a mlieko.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným marcipánom a pečieme asi 25 minút.
Vyklopíme z plechu na podložku a necháme vychladnúť.
Vytlačíme šťavu z citrónov a vymiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a so 100g cukru.
Želatínu pripravíme podľa návodu, pridáme do tvarohu a necháme 30 minút v chlade.
Medzitým vyšľaháme smotanu.
Zamiešame do polotuhého tvarohového krému a rozotrieme ho na upečený plát.
Jahody umyjeme, nakrájame a rozdelíme na koláč.
Nakoniec koláč nakrájame na rezy a ozdobíme strúhanou bielou čokoládou.