Recept na pravý ukrajinský boršč
Vychutnajte si pravý ukrajinský boršč. Vyskúšajte tento recept a napíšte nám odozvu.
Ukrajinský boršč
Suroviny
- 250 g hovädzie mäso
- 100 g bravčového pliecka
- 200 g hovädzie kosti
- 200 g koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
- 250 g hlávková kapusta
- 100 g zemiaky
- 150 g cvikla
- 40 g rajčiakový pretlak
- 40 g masť
- 20 g hladká múka
- 1 strúčik cesnaku
- 40 g cibuľa
- 1 dl kyslá smotana
- čierne a nové korenie
- bobkový list, soľ, ocot
- 1,5 l voda
Postup
- Mäso a kosti dôkladne poumývame, zalejeme studenou vodou, osolíme a varíme pomalým varom asi 30 minút.
- Mäkké mäso vyberieme z vývaru (bravčové mäso vyberieme skôr ako hovädzie) a pokrájame ho na tenšie rezance.
- Vývar precedíme cez husté sitko. Očistenú koreňovú zeleninu pokrájame na hrubšie rezance.
- Na polovičnej dávke masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájanú zeleninu, krátko opražíme, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme menším množstvom vlažného vývaru a dobre premiešame.
- Opraženú zeleninu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na hrubšie rezance, zemiaky pokrájané na malé kocky, všetky koreniny a uvaríme do mäkka.
- Na zvyšku masti udusíme cviklu pokrájanú na hrubšie rezance spolu s rajčiakovým pretlakom a octom.
- Krátko pred dovarením pridáme pokrájané mäso, udusenú cviklu a roztlačený cesnak so soľou.
- Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ochutíme octom. Smotanu podávame osobitne v omáčniku.
Hodnotenie receptu:
Názov
Recept na pravý ukrajinský boršč
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
3 Review(s) Based on