Držková polievka – tradičná uhorská polievka
Držková polievka je tradičný druh uhorskej polievky, ktorá obsahuje hovädzie držky, papriku, cibuľu, bravčovú masť, pšeničnú múku, soľ a zmesi korenia.
Držková polievka
Suroviny
- 200 g uvarené mrazené držky
- 40 g masť
- 50 g hladká múka
- 40 g očistená cibuľa
- 10 g mletá červená paprika
- 1 strúčik cesnak
- soľ
- rasca
- majorán
- mleté čierne korenie
Postup
- Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a spravíme zápražku, do ktorej pred dohotovením zamiešame mletú červenú papriku.
- Zápražku zalejeme vodou, dobre rozmiešame a za občasného miešania varíme miernym varom 45 minút.
- Počas varenia pridáme do polievky rozdrvenú rascu, roztlačený cesnak a mleté čierne korenie.
- Do polievky pridáme držky pokrájané na tenké rezance a rozdrvený majorán, podľa chuti dosolíme a ešte krátko povaríme.
Hodnotenie receptu:
Názov
Držková polievka
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
2 Review(s) Based on