Jahodové rezy
Jahodové rezy
Suroviny
- 200 g marcipán
- 200 g maslo
- 3 balíčky sušená citrónová kôra
- 250 g práškový cukor
- 4 vajce
- 200 g polohrubá múka
- 100 g škrobová múčka
- 3 lyžičky prášok do pečiva
- 0,8 dl mlieko
- 2 citrón
- 750 g tvaroh
- 6 plátkov želatína
- 4 dl smotana na šľahanie
- 1250 g jahody
Postup
- Rúru zohrejeme na 175°C.
- Marcipán nastrúhame, 100g z neho vymiešame s maslom, jedným balením citrónovej kôry a 150g cukru dokrémovita.
- Po jednom vmiešame vajíčka.
- Pridáme preosiatu múku, škrob, prášok do pečiva a mlieko.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme zvyšným strúhaným marcipánom a pečieme asi 25 minút.
- Vyklopíme z plechu na podložku a necháme vychladnúť.
- Vytlačíme šťavu z citrónov a vymiešame s tvarohom, citrónovou kôrou a so 100g cukru.
- Želatínu pripravíme podľa návodu, pridáme do tvarohu a necháme 30 minút v chlade.
- Medzitým vyšľaháme smotanu.
- Zamiešame do polotuhého tvarohového krému a rozotrieme ho na upečený plát.
- Jahody umyjeme, nakrájame a rozdelíme na koláč.
- Nakoniec koláč nakrájame na rezy a ozdobíme strúhanou bielou čokoládou.