Marhuľové koláčiky
Marhuľové koláčiky sa pripravujú z celozrnnej a polohrubej múky, mlieka, masla, cukru, vajíčok, sušených marhúľ a kypriaceho práška do pečiva.
Marhuľové koláčiky
Suroviny
- 100 g maslo
- 100 g cukor
- 5 lyžíc polohrubá múka
- 300 g celozrnná múka
- 6-8 lyžíc mlieko
- 2 vajce
- 180 g sušené marhule
- 2 lyžičky kypriaci prášok do pečiva
Postup
- Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko a múku s kypriacim práškom.
- Vmiešame 80g nadrobno pokrájaných marhúľ a vypracujeme cesto.
- Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Z cesta tvarujeme guľky, ktorých povrch roztlačíme a do každej vtlačíme jednu sušenú marhuľu.
- Ukladáme ich na plech ďalej od seba a pečieme vo vyhriatej rúre 10-15 minút.
- Upečené posypeme práškovým cukrom.
Hodnotenie receptu:
Názov
Marhuľové koláčiky
Publikované dňa