Zdravé bryndzové halušky

Zdravé bryndzové halušky

Na zdravé bryndzové halušky potrebujeme zemiaky, polohrubú špaldovú múku, medvedí cesnak, bryndzu a soľ.

Zdravé bryndzové halušky

Zdravé bryndzové halušky

Čas prípravy 15 minutes
Doba varenia 7 minutes
Celkový čas 25 minutes
Kuchyňa Slovenská

Suroviny
  

  • 900 g zemiakov
  • 375 g polohrubej špaldovej múky
  • 250 g bryndze
  • 1 vajíčko
  • medvedí cesnak
  • soľ

Postup
 

  • Zemiaky očistíme a postrúhame najemno.
  • Pridáme polohrubú špaldovú múku, soľ a vajíčko.
  • Všetko poriadne vymiesime do cesta.
  • Do vriacej osolenej vody nahádžeme nožom z drevenej lopatky malé halušky (alebo použijeme haluškovač). 
  • Počas varenia ich pomiešame vareškou.
  • Uvarené halušky vyberieme, opláchneme horúcou vodou, necháme odkvapkať a premiešame s rozdrobenou bryndzou. 
  • Porcie halušiek môžeme posypať medvedím cesnakom.
Keyword bryndza, medvedí cesnak, špaldová múka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Hodnotenie