Zdravé bryndzové halušky
Na zdravé bryndzové halušky potrebujeme zemiaky, polohrubú špaldovú múku, medvedí cesnak, bryndzu a soľ.
Zdravé bryndzové halušky
Suroviny
- 900 g zemiakov
- 375 g polohrubej špaldovej múky
- 250 g bryndze
- 1 vajíčko
- medvedí cesnak
- soľ
Postup
- Zemiaky očistíme a postrúhame najemno.
- Pridáme polohrubú špaldovú múku, soľ a vajíčko.
- Všetko poriadne vymiesime do cesta.
- Do vriacej osolenej vody nahádžeme nožom z drevenej lopatky malé halušky (alebo použijeme haluškovač).
- Počas varenia ich pomiešame vareškou.
- Uvarené halušky vyberieme, opláchneme horúcou vodou, necháme odkvapkať a premiešame s rozdrobenou bryndzou.
- Porcie halušiek môžeme posypať medvedím cesnakom.