jarzelpol

Jarná zeleninová polievka

Jarná zeleninová polievka sa pripravuje z mrkvy, kalerábu, hrášku, karfiola, zelenej fazuľky, masla, hladkej muky, mlieka, žĺtka, soli a petržlenovej vňate.

Kalerábová polievka so smotanou

Suroviny

  • 200 g kaleráb
  • 20 g maslo na udusenie kalerábu
  • 40 g maslo
  • 40 g hladka múka
  • soľ
  • 2,5 dl kyslá smotana

Postup

  • Z masla a múky prpravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou, dobre premiešame a za občasného pomiešania necháme asi 45 minút mierne povariť.
  • Očistený kaleráb pokrájame na tenké rezance alebo menšie kocky a na masle udusíme do mäkka.
  • Polievku osolíme a pridáme do nej udusený kaleráb, dobre rozmiešanú kyslú smotanu a ešte krátko povaríme.
Hodnotenie receptu:
recipe image
Názov
Jarná zeleninová polievka
Publikované dňa
Priemerné hodnotenie
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kategórie