Polievka z údených kostí
Polievka z údených kostí sa pripravuje zo zemiakov, ryže, údených kostí, koreňovej zeleniny a iných ingrediencii.
Polievka z údených kostí sa pripravuje zo zemiakov, ryže, údených kostí, koreňovej zeleniny a iných ingrediencii.
Polievka z údených kostí
Suroviny
- 300 g údených kostí
- 150 g koreňovej zeleniny
- 2 stručiky cesnaku
- 1 cibuľa
- soľ
- majorán
- čierné korenie
- 2 zemiaky
- 50 g ryže
Postup
- Kosti dobre umyjeme, vložíme do poldruha litra studenej vody a necháme zovrieť.
- Mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu i cesnak očistíme, pridáme do polievky a varíme na miernom ohni asi 40 minút.
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, ryžu umyjeme a všetko spolu s korením dáme do polievky.
- Keď je zeleniny mäkká, polievku dochutíme majoránom. Už nevaríme.