Chutný tekvicový prívarok s kôprom
Na chutný tekvicový prívarok s kôprom potrebujeme mladú tekvicu, kôpor, smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, ocot a korenie.
Na chutný tekvicový prívarok s kôprom potrebujeme mladú tekvicu, kôpor, smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, ocot a korenie.
Chutný tekvicový prívarok s kôprom
Suroviny
- 1 tekvica
- olej
- 1 malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- mleté čierné korenie
- 1 PL hladkej múky
- 1 ml smotany na varenie
- 1 PL octu
- kôpor
Postup
- Tekvicu si očistíme a vydlabeme z nej jadierka
- Tekvicu nastrúhame na strúhadle
- Na oleji si opražíme cibuľu a pridáme roztlačený cesnak
- Do toho pridáme nastrúhanú tekvicu, ktorú posolíme a pridáme štipku čierného korenia
- Chvíľu podusíme, poprášime hladkou múkou a podľa potreby podlejeme trochou vody
- Pridáme kôpor a chvíľu varíme na miernom plameni
- Pred koncom varenia pridáme smotanu a necháme prejsť varom
- Na záver dochutíme octom
- K prívarku podaváme volské oko, varené zemiaky alebo aj dusené mäso