Avokádo je zdravé tropické ovocie s vysokým obsahom kvalitných mastných kyselín
Spomedzi všetkých druhov ovocia má najvyšší obsah prírodných tukov (asi 10 až 15 percent). Tri štvrtiny tohto objemu pripadajú na polynenasýtené mastné kyseliny.
Jeho konzumáciou sa hladina cukru znižuje, dochádza tak k lepšiemu zásobeniu nervových a mozgových buniek, ktoré potrebujú prívod energie výhradne z glukózy, a človek sa cíti svieži, vitálny a duševne výkonný.
Liečivé účinky avokáda:
- pomáha znižovať hmotnosť
- povzbudzuje duševnú činnosť, sviežosť a koncentráciu
- zmierňuje menštruačné ťažkosti
- podporuje tvorbu žalúdočnej kyseliny na lepšie spracovanie bielkovín
- podporuje tvorbu červených krviniek
Avokádo si môžeme dať už na raňajky – avokádový krém si natrieme na hrianku alebo si dáme ovocný šalát s kúskami avokáda. Avokádo používame aj ako základ studených i teplých polievok. Polovice avokáda bez kôstky plníme pikantnými omáčkami. Môžeme ho konzumovať surové alebo zapečené.
Zdroj: pexels.com